Ordene blir til.

Fra jeg var 12 år har skriving vært en viktig del av livet mitt. Det var gjennom skrivingen jeg kunne få luftet tankene mine når de var for vonde til å håndtere eller si høyt. Det var gjennom skrivingen jeg kunne lære meg selv bedre å kjenne ved å gå tilbake og lese tankene jeg hadde gjort meg. Og det var gjennom skrivingen jeg kunne lette hjertet mitt slik at det ikke skulle bli for mye å bære på.

Vi vil alle gjennom livet oppleve ting som vil være vonde og vanskelige. Den beste måten å komme igjennom dette på er å få bearbeidet og snakket om de tingene du går og kjenner på. Nå er det ikke alle som har noen de føler de kan betro seg til, eller kanskje de synes det er vanskelig å sette ord på tankene. Da er det godt å kunne sette tankene ned på papiret. Kanskje du en dag lar du noen få lese det du har skrevet? Eller kanskje det er du selv som leser og bedre forstår hvorfor du reagerte eller tenkte som du gjorde? Uansett hva du velger å gjøre med det du har skrevet, så vil det kunne hjelpe deg i veien videre.

Noen ganger kan tankene bli for tunge eller vanskelige til å håndtere alene. Husk at det aldri er noen skam å søke hjelp hos andre! Det kan enten være gjennom fastlege, psykolog, familieteam eller kanskje en god venn. Det viktigste er at du ikke går med vonde tanker alene.

Jeg førte dagbok fra jeg var 12 år og frem til jeg var 20. Jeg leste gjennom disse dagbøkene flere ganger, og lærte meg selv godt å kjenne på denne måten. Det gjorde meg også mer reflektert og ga meg bedre selvinnsikt.
Etter 20 årene ble dagbok byttet ut med dikting. Da kom tanker og følelser ned på papiret gjennom rim. Og det kan jeg fremdeles gjøre den dag i dag, selv om jeg nå er rukket å bli 37 år.

Det er aldri for sent å starte å skrive. Så om du føler det er riktig for deg, så la tankene få styre hånden som fører pennen. Du skal se at det kan lette ditt hjerte og gi deg litt mer sjelero. Det er verdt et forsøk!

 

 

 

#skriving #ord

Én kommentar

Britt lundli

03.02.2016 kl.14:34

Å skrive er en fin måte å få ut tanker og følelser på..og det er aldri for sent å begynne med å skrive heller..

Klem fra Britt

Skriv en ny kommentar

ordeneskraft

ordeneskraft

38, Gjesdal

Hei! Jeg heter Anne Lise, er ei smilende dame, gift og har tre barn. Jeg har alltid vært glad i å skrive, og har i flere år skrevet dikt. Drømmen er å en gang kunne skrive en bok. Her på bloggen vil jeg dele både dikt og tanker, hverdagslivet, samt dele noen livserfaringer med dere. Mitt håp er at mine ord kan være til hjelp for noen andre. Av motgang blir man sterk, heter det, og det er mye sant i de ordene. Takk for at dere titter innom! Bloggen er underlagt lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Bilder og tekster er private om ikke annet er oppgitt.

Kategorier

Arkiv

hits