Hvordan har du det?

Som en sky fugl kom jeg til verden
med et trist og stille sinn.
Jeg var den som stadig ble plaget
av de jeg trodde var vennen min.

 

Hvordan har du det?

Hvor mange ganger har man ikke stilt det spørsmålet til noen andre?
Det er nesten som en høflighetsfrase man sier uten å tenke seg om, på samme måte som man kan kommentere: "surt vær i dag".

Har du noen gang tenkt på hvilken mulighet dette spørsmålet gir? Er du forberedt på det svaret du kan oppleve å få?


Tenk om det akkurat var denne dagen mottaker av spørsmålet trengte en venn, noen til å lytte. Hadde du da tatt deg tid til å være den personen? Hadde du vært interessert i å høre på hva vedkommende hadde å si? Eller hadde du kanskje hastet av sted med en unnskyldning om at du måtte rekke noe?

Eller kanskje var det du som akkurat denne dagen trengte noen til å vise deg omtanke. Det var du som behøvde noen å dele alle tankene dine med. Eller kanskje det var akkurat denne dagen "begeret fløt over", og dette vennlige spørsmålet fikk deg til å åpne deg akkurat der og da.

For i denne travle hverdagen så mange av oss står oppi, er det ikke rom eller tid til de gode samtalene over en kaffekopp. Det er ikke det som blir prioritert. Man "må jo bare" gjøre den ene og den andre tingen, og ofte kommer en selv i siste rekke.

Tenk på dette neste gang du vil stille dette spørsmålet: Har du det bra?
De fleste av oss opplever å få et "bare fint" tilbake, men vær forberedt på at du kanskje en dag får et mer utfyllende svar. Da håper jeg du er et godt medmenneske og tar deg tid til å lytte. Og skulle du ikke ha tid akkurat der og da, så si at du gjerne ville ha blitt igjen og snakket, men at du dessverre ikke har mulighet. Si at du vil kontakte personen senere. Vis at du bryr deg. Vær et medmenneske og en god venn. Det er en fantastisk god følelse å være der for noen andre. Og husk, kanskje er det du som en gang ønsker at noen skal høre ditt mer utfyllende svar på hvordan du har det.

 

 

 

#omtanke #venn #lytte

 

 

 

4 kommentarer

Mia - Alt annet enn A4

08.02.2016 kl.22:00

Godt skrevet! Det er en frase vi bruker litt for ofte, uten å tenke over at svaret ikke alltid trenger å være etter A4 malen. Jeg opplever at et ærlig svar ofte kan gjøre at det blir en litt kjip stemning. Men vil du ikke vite, så si heller -hei, fint vær idag! Noen ganger svarer jeg med en like standardisert frase -Bare bra. Andre ganger legger jeg til -Går fint, men er ganske sliten for tiden.

Jeg er heldig, er frivillig hos Kreftforeningen så får ta del i mange gode samtaler. Jeg får gleden av å være et par lyttende ører til en som trenger å lette hjertet. Det gir en hjertevarme som flere burde oppleve! :)

ordeneskraft

09.02.2016 kl.08:16

Mia: Jeg er enig med deg i at det kan bli en kjip stemning når man gir et ærlig svar. Så derfor bør en faktisk vurdere om en egentlig vil vite hvordan personen har det, eller om man bare har planer om å være høflig/vennlig.

Det må være veldig givende å kunne være frivillig hos kreftforeningen. Det å kunne være en god lytter kan gi deg mye som person. Man kan lære av de samtalene. Og ikke minst så gjør det godt å kunne stille opp for noen som trenger det!

Takk for at du leste innlegget og tok deg tid til å legge igjen en kommentar. Det setter jeg pris på :)

Britt lundli

10.02.2016 kl.08:38

Veldig godt skrevet!

For min del..så spør jeg vedkommende om han/ eller hun har det bra...ikke kunn for å være høffelig..men også for att jeg bryr meg...men da er jeg også klar over att jeg kan få svar som ikke er bare er bra..

ordeneskraft

10.02.2016 kl.09:03

Britt lundli: Det er godt å høre. :)

Skriv en ny kommentar

ordeneskraft

ordeneskraft

38, Gjesdal

Hei! Jeg heter Anne Lise, er ei smilende dame, gift og har tre barn. Jeg har alltid vært glad i å skrive, og har i flere år skrevet dikt. Drømmen er å en gang kunne skrive en bok. Her på bloggen vil jeg dele både dikt og tanker, hverdagslivet, samt dele noen livserfaringer med dere. Mitt håp er at mine ord kan være til hjelp for noen andre. Av motgang blir man sterk, heter det, og det er mye sant i de ordene. Takk for at dere titter innom! Bloggen er underlagt lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Bilder og tekster er private om ikke annet er oppgitt.

Kategorier

Arkiv

hits