Påskens gode minner.

Sola skinner og alt øyet kan se er hvit snø. Ski på bena og sekken på ryggen. Kvikklunsjen, appelsinen og kakaoen er trygt lagret til pausen.
For mange er det dette påsken dreier seg om. Vel, ikke for oss!

Vi pakket bilen med alt for mye klær og ting som vi pleier. (Men plass får vi alltid, for min mann er en racer på pakking). Med et barn, to ungdommer og fem bamser i baksetet var vi klare for en 5 timers lang reise. For mens andre dro til fjellet for å stå på ski, dro vi mot sjøen.

Vi er så heldige at mine svigerforeldre har et feriehus litt utenfor Bergen. Et koselig eldre hus som min svigermor vokste opp i. Her finner man mye sjarm og historie i veggene. Stor eiendom som barna kan boltre seg på. Og ikke minst- et eget skjær og ei brygge som vi kan benytte så mye som vi vil. Dette er et sted hvor man virkelig kan lade opp batteriene. Ingen støy eller naboer. Bare lyd av måkeskrik og bølger.

For meg er det fantastisk å kunne våkne til denne flotte utsikten. Det er som balsam for sjelen.


Nå var ikke været med oss denne gangen, men vi hadde en dag hvor sola stod høyt på himmelen og man fikk en smak av sommer. Bålpannen ble tent og vi spiddet pølser. Koselig å sitte rundt bålet og prate sammen. Være en familie og ta seg tid til hverandre.
Været tillot oss også å gå ned på skjæret og lete etter småkrabber og reker. Det er noe av det kjekkeste jentene mine vet om. Så vi gikk ned med håv og bøtte, i håp om å finne noen små krabater. Sjøen var nok litt for kald til det yrende dyrelivet i fjæra som vi er vant til om sommeren. Men vi fant en krabbe og en reke. Og eldstemann fisket en torsk, så vi var alle veldig fornøyde.


På denne flotte dagen hadde vi hatt besøk av påskeharen, så det ble eggjakt rundt på eiendommen. Minstemor var ikke helt sikker på om hun trodde på denne påskeharen, men likevel satte hun ivrig i gang med eggjakten. Og lykkelig og glad ble hun da hun omsider fant noen egg. For påskeharen hadde i år husket på å gi egg til foreldrene også! Så da samlet vi oss igjen rundt bålpannen og koste oss med innholdet i egget. Vi var ute helt til sola gikk ned denne dagen. Helt fantastisk!Dagene som fulgte var grå og våte. De ble brukt til spill og spørreleker, samt litt tv titting. Og fisking selvfølgelig. Minstemor ble helt bitt av fiskebasillen, og stod både lenge og vel. Hun fikk et napp, men ingen fisk. Derimot dro hun to ganger opp slike slimete sjøpølser. Forferdelig ekkelt, syntes hun.

Vi var sammen med mine svigerforeldre denne påsken, og det var koselig både for barn og voksne. Mye morro og mange gode stunder.

Det skal ikke så mye til for å skape gode minner. Det beste man kan gjøre er å bruke tiden sin på andre. Vise at man bryr seg. Det krever så lite, men betyr uendelig mye. 

Håper dere alle har hatt en fin påske!

 

 

 

 

#påske #ferie #godeminner

 

 

2 kommentarer

Mia - Alt annet enn A4

29.03.2016 kl.11:43

Nydelige bilder! Slike plasser skaper minner <3 <3

ordeneskraft

29.03.2016 kl.12:15

Mia: Tusen takk.

Skriv en ny kommentar

ordeneskraft

ordeneskraft

38, Gjesdal

Hei! Jeg heter Anne Lise, er ei smilende dame, gift og har tre barn. Jeg har alltid vært glad i å skrive, og har i flere år skrevet dikt. Drømmen er å en gang kunne skrive en bok. Her på bloggen vil jeg dele både dikt og tanker, hverdagslivet, samt dele noen livserfaringer med dere. Mitt håp er at mine ord kan være til hjelp for noen andre. Av motgang blir man sterk, heter det, og det er mye sant i de ordene. Takk for at dere titter innom! Bloggen er underlagt lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Bilder og tekster er private om ikke annet er oppgitt.

Kategorier

Arkiv

hits