Fanget i egen kropp.

Sola skinner og fuglene synger. Blomster og trær spirer og vitner om vår og varmere tider.Jeg får lyst til å ta meg en tur. Nyte den flotte naturen rundt meg. Så jeg tar på meg tur klær og gode sko. Optimistisk og tenker at det skal bli godt å komme i gang. Bevege seg, Komme seg litt i form. Jeg ser for meg at jeg til sommeren har klart å innarbeide gode rutiner på aktivitet og turer. Med dette i minne går jeg ut av ytterdøra og bort over veien.


Etter disse få skrittene kjenner jeg smerten som lyn gjennom kroppen. Som en påminnelse om at jeg ikke må drømme. For det er ikke jeg som er herre over egen kropp. Det er kroppen som styrer meg.
Jeg velger å trosse alle signaler jeg får. Går litt til. Jeg skal klare dette. En liten vandretur. Smertene herjer i kroppen og jeg prøver desperat på å fokusere på det positive. Det vil bli bedre. Det må bli bedre. Jeg skal klare å gå og løpe turer slik jeg en gang gjorde. Jeg kan ikke miste håpet. Jeg går litt til.
Presser meg en liten runde. Tårene presser på. Det er vondt. Kroppen vil ikke gi slipp. Den tillater meg ikke det jeg ønsker. Sliten, oppgitt og veldig frustrert låser jeg meg inn hjemme.

Det er som jeg har blitt en skygge av meg selv. Aktiviteter jeg likte å gjøre lar seg ikke alltid gjennomføre. Noen aktiviteter er ikke aktuelle i det hele tatt. Det er som å sitte fengslet og se på at andre gjør og klarer det du selv ønsker å gjøre. Men du blir holdt tilbake. Blir satt tilbake og må ta hensyn. Man er fanget.Likevel må jeg velge å tro at morgendagen blir bedre. Kanskje jeg i morgen kan klare turen uten alt for mye protester fra fangevokteren. Og kanskje kan jeg igjen tillate meg å dagdrømme om tider hvor jeg selv er herre over egen kropp. For en dag må jeg bryte meg ut. En dag må jeg vel bli satt fri..

 

 

 

 

 

 

 

#smerter #fibromyalgi

4 kommentarer

Metalhead

30.03.2016 kl.17:15

Alltid se den positive siden ved ting, hvis ikke kan du ende opp veldig deprimert. Ta Jason Becker for eksempel, han sliter med ALS og kan bare bevege øynene sine, men han har likevel klart å lage et helt album.

"Do not spoil what you have by desiring what you have not" - Epicurus

ordeneskraft

30.03.2016 kl.17:22

Metalhead: Det har du helt rett i. Selv om ting kan være vanskelig, så finnes det alltid noe å glede seg over! Takk for at du leste og takk for tilbakemeldingen :)

Anne Lise

31.03.2016 kl.23:27

Så godt beskrevet. Det er jo ofte sånn det føles; at man ikke er herre over egen kropp. Den fangevokteren hadde det vørt litt godt om kunne blitt borte. Klemmer til deg.

ordeneskraft

01.04.2016 kl.07:33

Anne Lise: Tusen takk :)

Skriv en ny kommentar

ordeneskraft

ordeneskraft

38, Gjesdal

Hei! Jeg heter Anne Lise, er ei smilende dame, gift og har tre barn. Jeg har alltid vært glad i å skrive, og har i flere år skrevet dikt. Drømmen er å en gang kunne skrive en bok. Her på bloggen vil jeg dele både dikt og tanker, hverdagslivet, samt dele noen livserfaringer med dere. Mitt håp er at mine ord kan være til hjelp for noen andre. Av motgang blir man sterk, heter det, og det er mye sant i de ordene. Takk for at dere titter innom! Bloggen er underlagt lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Bilder og tekster er private om ikke annet er oppgitt.

Kategorier

Arkiv

hits