Sommerens forventninger.

Kalenderen viser juli måned og vi er kommet til den tiden der de fleste av oss får noen etterlengte uker med ferie. Vekkerklokka kan skrus av, late morgener om man ønsker, lange og gode frokoster og sene og varme kvelder. Man merker det på alle rundt en. Mer liv i gata, mer latter og folkeliv. Og man kjenner at i takt med sola stiger humøret. 

For mange er dette tiden hvor de har mulighet til å tilbringe mer tid sammen med familien og dem man er glad i.  Man ønsker å skape gode minner og opplevelser og man ønsker kanskje å ta igjen litt av det man ikke har hatt tid til i tiden som gikk.
Det står ofte skrevet i aviser og ukeblader at etter ferien er det høysesong for samlivsbrudd. Mange har skyhøye forventninger til disse 3 ukene. I løpet av disse dagene skal man få gjort det man ikke fant god nok tid til i løpet av året. Bruke mer tid på barna, romantiske middager med partneren, de gode samtaler og egentid. Det skaper et stress og et indre kaos. Og det skaper høye forventninger og store fallgruver. Mange av oss er flinke til å utsette ting. Vi skyver det foran oss og satser på å ta det igjen når man får bedre tid. Men hva om den tiden aldri kommer? Ingen vet hva morgendagen bringer og man burde alle bli flinkere til å leve i nuet. Ønsker man litt romantisk stemning med partneren, så ikke utsett det. Man behøver ikke gjøre så mye utav det. Tenn lys om kvelden og nyt et godt måltid sammen. Ta en kveldstur hånd i hånd. Et kyss eller en klem. Vis omtanke ved å koke en kopp kaffe til din kjære eller kjøp med favorittsjokoladen fra butikken. Dette er ting som viser at du bryr deg.
Gode minner og opplevelser med barna skaper man best i hverdagen. Lesestund på senga. Brettspill på kvelden eller ballspill i hagen.
Man er i grunnen ikke storkrevende noen av oss. For legger man sammen alle slike små ting i hverdagen, så blir det et hav av gode ting å ta med seg.
Ikke utsett alt til ferien. Lev i nuet og husk å se etter de gode tegnene.
Når den lille barnehånden kommer snikende inn i din, eller du får en tegning eller et brev. Dette er omtanke gitt til deg fordi barnet er glad i deg.
En koselig melding, nykokt egg eller et kjærtegn. Det er tegn på at noen bryr seg om deg. At noen tenker på deg.
Om du velger å åpne opp øynene og virkelig ser, så vil du oppdage at du har mye å glede deg over.

Så senk skuldrene og prøv å ta en dag av gangen. Lev i nuet og gled deg over de og det du har rundt deg. Så skal du se at romantikken, de gode samtalene og opplevelsene kommer av seg selv.

 

God sommer!

 

 

 

 

#sommer #ferie #samliv #glede #barn

4 kommentarer

Marie Oftedal

10.07.2016 kl.21:05

Så sant så sant! :D Veldig veldig bra skrevet, å en viktig ting å sette fokus på ! Det er de små tingene som betyr noe <3

ordeneskraft

11.07.2016 kl.08:08

Marie Oftedal: Ikke sant? Og mange små ting gir stor lykke.

Mia - Alt annet enn A4

11.07.2016 kl.00:01

Og en viktig ting, man trenger ikke REISE i ferien for å nyte tiden sammen :) Det kan man fint gjøre hjemme, slik som du skriver. Virker ofte som ferie = reise til varmere strøk = Status = lykke. Da tror jeg man fort går på en smell. Nyt de små gode øyeblikkene sammen <3 Nyt hverdagen!

ordeneskraft

11.07.2016 kl.08:22

Mia: Jeg er enig med deg om at mange forbinder lykke med å dra på dyre ferier. Man blir ikke lykkeligere av det. Lykken ligger ikke i pengene man bruker men i tiden man vier andre. Ønsker deg en fin sommer!

Skriv en ny kommentar

ordeneskraft

ordeneskraft

38, Gjesdal

Hei! Jeg heter Anne Lise, er ei smilende dame, gift og har tre barn. Jeg har alltid vært glad i å skrive, og har i flere år skrevet dikt. Drømmen er å en gang kunne skrive en bok. Her på bloggen vil jeg dele både dikt og tanker, hverdagslivet, samt dele noen livserfaringer med dere. Mitt håp er at mine ord kan være til hjelp for noen andre. Av motgang blir man sterk, heter det, og det er mye sant i de ordene. Takk for at dere titter innom! Bloggen er underlagt lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Bilder og tekster er private om ikke annet er oppgitt.

Kategorier

Arkiv

hits