Den magiske tiden.

Når nettene blir lange og kulda setter inn, ja da går vi inn i en av de beste tidene på året! Når lysene fra julestjerner og adventsstaker lyser opp en mørk vinterdag, kjenner jeg på en varme og glede som noen har problemer med å forstå. 

For mange er advent og jul forbundet med stress og jag. De skal rund vaske huset og bake minst 7 slag. Lage pakkekalender til flere barn, og ikke minst tråle rundt i butikkene etter de dyre og perfekte gavene. Man blir helst stressa bare av tanken, og det er nesten slik at jeg forstår at de ikke setter så stor pris på denne flotte tiden vi går i møte.

For meg handler advent og jul om glede og tradisjoner. Om venner og familie. Det handler om å bry seg- og være god mot andre. Julelys og julepynt forbinder jeg med godhet og omtanke. Når man tar seg tid til å pynte et julehjem, blir det for meg et bevis på trygghet og et ønske om å skape gode minner for og med dem man er glad i.
Når jeg pynter til jul, hører jeg på julemusikk og synger med så godt jeg kan. Jeg tenker på året som er gått og funderer på hva som måtte komme. Jeg koser meg med minnene tilknyttet barnas hjemmelagede pynt, og priser meg lykkelig over at jeg har vært så heldig å fått dem.
Førjulstiden handler for meg om å bruke ekstra tid på familien. Jeg ønsker å skape gode minner som barna kan ta med seg inn i voksenlivet. Jeg ønsker å gi videre min glede over jula og det å bruke tiden på det som er viktig. Og hva er vel mer viktig enn å bruke tid på dem man er glad i? 

Jeg har, som jeg alltid gjør, pyntet til jul 1 uke før advent. Hva andre måtte mene om det er for meg likegyldig. Jeg nyter denne tiden og den gode og koselige atmosfæren lysene og den røde fargen gir meg. Jeg gleder meg over barnas glade ansikt som lyser om kapp med julestjerna. For barna vet at det vil bli julebaking og pynting av pepperkakehus. De vet vi kommer til å ha juleverksted hvor vi lager julepynt og julegaver. Og ikke minst ser de frem til kveldene hvor vi koker kakao og  samler oss i sofa for å se en julefilm sammen.

Når julaften endelig er her, står jeg først opp av alle og tenner kun julelysene. Fyrer i ovnen og koker meg en kopp te. Så setter jeg meg fremfor ovnen og nyter synet av lysene som blinker. Jeg tar meg tid til å minnes og savne de som er borte. Jeg tenker på at jeg likevel er heldig som har mennesker rundt meg som bryr seg om meg og setter pris på meg. Og når huset begynner å våkne til liv, gleder jeg meg stort over glade barneansikt som kommer til syne i pysjamas og med julestrømpen i hånda. Nå er det endelig jul <3 

Husk at julen ikke handler om å kjøpe de dyreste gavene, vaske hus eller å bake 7 sorter julekaker. Hvorfor ikke ta storvasken på høsten? Lag de kakene du og din familie liker, eller kjøp ferdigbakte kaker. Julen blir til det du gjør den.
Så senk skuldrene og prøv å nyte den kommende tiden. Det er så mye dere går glipp av når dere haster fra det ene til den andre. Bruk heller tiden på hverandre og de rundt deg. Tenn et bål og inviter venner på gløgg. Sleng kosebuksa på og ta familien med i sofa på en filmkveld. Gå en tur i skogen og samle inn greiner, kongler og moser. Det er utrolig hvor mye fint man kan lage av ting fra naturen. Det viktigste er å være sammen. Det er slike minner man tar med seg og som man husker flere år senere. 
Og tar du deg tid til å lytte til ulike julesanger, vil du kunne finne et lignende budskap som jeg har i dem.

Tenn lys ! 

Et lys skal brenne for denne lille jord.

Den blanke himmelstjerne, der vi og alle bor.

Må alle dele håpet så gode ting kan skje.

Må jord og himmel møtes. Et lys er tent for det.

 

 

 

I'm driving home for Christmas
Oh, I can't wait to see those faces
I'm driving home for Christmas, yea
Well I'm moving down that line
And it's been so long
But I will be there
I sing this song
To pass the time away
Driving in my car
Driving home for Christmas 

Jeg ønsker deg og dine en fredfull og minnerik jul. 

 

 

#jul #advent #glede #minner

2 kommentarer

Inger Marie

22.11.2016 kl.22:23

Så flott skrevet.

Skulle gjerne vært barn i ditt hjem❤ du er god som gjør så mye godt for dine❤

Kos deg masse i adventstida😊

ordeneskraft

24.11.2016 kl.08:41

Inger Marie: Tusen takk ?? Ha en flott adventstid du også.

Skriv en ny kommentar

ordeneskraft

ordeneskraft

38, Gjesdal

Hei! Jeg heter Anne Lise, er ei smilende dame, gift og har tre barn. Jeg har alltid vært glad i å skrive, og har i flere år skrevet dikt. Drømmen er å en gang kunne skrive en bok. Her på bloggen vil jeg dele både dikt og tanker, hverdagslivet, samt dele noen livserfaringer med dere. Mitt håp er at mine ord kan være til hjelp for noen andre. Av motgang blir man sterk, heter det, og det er mye sant i de ordene. Takk for at dere titter innom! Bloggen er underlagt lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Bilder og tekster er private om ikke annet er oppgitt.

Kategorier

Arkiv

hits